Kolejka do zwolnień
Kan Promotech, itd. rośnie lista firm, które zaczynają zwalniać ludzi. Za chwilę w Białysmtoku może być dramat...
- Zaloguj się lub utwórz konto, by odpowiadać
- Zgłoś nadużycie
- Wersja do wydruku
Kan Promotech, itd. rośnie lista firm, które zaczynają zwalniać ludzi. Za chwilę w Białysmtoku może być dramat...
Agnella S.A
Chciałem zapytać czy ktoś wie co dzieje się w fabryce Agnella .Słyszałem o sporych zwolnieniach w tej firmie i o zmianie właściciela firmy(podobno kupili ją Belgowie).Czyżby znowu jedna z większych firm w tym regionie miała się zwinąć?Krążą słuchy o sprzedaży gruntu i zmianie lokalizacji firmy.Oby nie było tak za jakiś czas jak w miejscowości Łapy (co mogli zlikwidowali) ludzie zostali z ręką w nocniku a cwaniacy robią biznesy.
Top Biznes
Dobrze że są takie firmy jak Malow i inne wyróżnione . Rośnie rynek pracy. Jeżeli ktoś chce pracować to zarobi- marudzą obiboki. "normalny pracownik"
nakręcają, ale co gorsza nie piszą prawdy
Z tego co wiem, i co wynika z ztekstu - Kan nie rozpocząła zadnych zwolnień . Nie przedłuzył umów szesciu osobom , co niechciały sie uczyc maszyn , a zatrudnił siedem... To o jkaich zwolnieniach mowa? Oj to pisanie tekstów pod tezę...
brooklyn
Ocena
Ocena stanu rzeczy jest taka że firmy eksportujące zwalniają inne też się przymierzają lub obcinają czas pracy co wychodzi na to samo. Każdy mówi ,że czegoś nie ma póki sam po tyłku nie oberwie. Żal czytać jaki jest brak zrozumienia dla innych, oceniamy tylko po tym co widzimy.
Tylko właścicielom dobrze
A ja uważam, że szefowei firm sobie źle nie zrobią - dyrektorzy zawsze znajdą robotę. Najgorzej z ludźmi, których traktuje się fatalnie. Tak jes w większości firm
a szefowie to nie ludzie?
Trzeba było się uczyć, albo wyjąć z kieszeni własny pieniądz i zaryzykować całym majątkiem. Socjalizm na szczęście mamy już za sobą
nie sądzę
nie sądzę
Jakby nie patrzeć, to pewien
Jakby nie patrzeć, to pewien dramat już jest. nie potrzeba przecież upadku całej masy firm, aby zacząć tak mówić. Bo dramatem jest chociażby to, że kilkadziesiat osób traci pracę z dnia na dzień. I chyba nie wystarczą zapowiedzi przedsiębiorców - "przeczekamy". Pytanie o dramat nie jest już chyba aktualne, trzeba zadać sobie inne - "jak długo jeszcze?"
Nie narzekajmy
A ja myślę, że media nakręcają tylko spiralę grozy. Co, pracę straciło 20 procent ludzi?
Jest źle!!!!!!!!!!!!
Anonim nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią, w Biazecie pracowało 1500 osób zostało 500, fabryka mebli zwolniła 40 osób, zakład produkujący wiązki do samochodów na ul. 27 lipca zwolnił 50 osób, zakład mięsny "LUX" straszy też zwolnieniami, stara fabryka przeniesiona z ulicy świętojańskiej do Wasilkowa zwolniła około 100 osób i idą następne. I to są fakty z życia wzięte a Ty mówisz że media nakręcają???????????
tak, a powinni sprawdzic ilu
tak, a powinni sprawdzic ilu pracuje na budowach,przy dociepleniach na czarno... tylko szef z pracownikiem he he a 10 pomocników na czarno...pracodawcy teraz wykorzystują moment...tylko miec nadzieje ze sie zmieni cos...
fajnie, że
poruszyłeś ten temat - - czarna strefa rośnie, że hej, a nasi pracodawcy tylko patrzą jak oskubać pracowników. A teraz jest dobra okazja, bo kryzys, krysys
kryzysowy
to nie jest do konca wina pracodawców. komu sie opłaca zatrudnić na umowę skoro wypłata i drugie tyle trzeba opłacić.Kogo na to stać ?? Jakbyście mieli zatrudniać sami ludzi to byście zobaczyli jak nie wiele zostaje po opłatach pracodawcy. znam takich co wolą sami zasówac 18h/dobe by coś mieć i zarobić zamiast zatrudnic pracownika i patrzeć jak nic nie zostaje. to wina naszego kochanego państwa, naszego rządu który wybraliście z nadzieją że miał zrobic lepiej. a zrobił "lepiej nie mówić" nie żal mi was bo sami go wybraliście więc go rozliczcie z tego co obiecywał a nie czepiacie sie bogu ducha winnych.
PozytywNY
Moze nadejdzie taki czas kiedy wszystkich bedzie stac na utrzymanie firmy,nie wszyscy jestescie zmuszeni do tego zeby ciulac na etatach.Tylko niech kazdy znajdzie sposob na siebie... Czasami niesamowite okazje leza przed waszymi nogami.I nie kryzysujcie bo zasmucacie i udziela sie to innym.